A holland AOW nyugdíjra való jogosultsághoz bizonyos számú évig kell Hollandiában élni vagy dolgozni. Ha 50 éves vagy idősebb vagy, akkor a minimális követelmény 10 év. Ha 50 évesnél fiatalabb vagy, akkor legalább 50% -át kell élni vagy dolgozni Hollandiában az időnek 15 éves kor és az AOW nyugdíjkorhatár között. További információkat olvashatsz róla a blogunkban.

Lehetséges, hogy jogosultsága van a családi pótlékra, ha Hollandiában dolgozik vagy él. A SVB weboldalán kell jelentkeznie. További információkat a feltételekről itt olvashat.

Ha Hollandiába érkezik, hozza magával a következő dokumentumokat:

Nem, ha nyaralni megy, magának kell megszerveznie a szállítást. Természetesen megkérheti valamelyik lakótársát, hogy vigye el a repülőtérre/buszpályaudvarra, vagy használja a tömegközlekedést. Könnyedén megtekintheti, hogyan juthat el valahová tömegközlekedéssel, és előre megtervezheti utazását ezen a webhelyen vagy a mobilalkalmazásukkal. Akár jegyet is vásárolhat a weboldalon vagy az alkalmazásban (vagy egy jegykiadó automatából, amely Hollandia pályaudvarain megtalálható). A legtöbb buszon a sofőrtől is lehet jegyet venni. Ügyeljen arra, hogy legyen Önnél aprópénz, mivel a legtöbb sofőr nem rendelkezik sok pénzzel és előfordulhat, hogy nem tud visszaadni. Itt OV-chipkártyát is rendelhet. 7,50 euróba kerül, és 5 évig érvényes. Ezzel a kártyával használhatja a tömegközlekedést az egész országban, ez az amit a hollandok is használnak. Csak fel kell töltenie a kívánt összeggel, és használat közben ki- és be kell jelentkeznie a tömegközlekedési eszközön. A be- és kijelentkezésről itt talál további információt.

Amikor először érkezik Hollandiába, koordinátoraink várják Önt a repülőtéren vagy a vasút-/buszpályaudvaron. Ök elkísérik Önt a szállásra vagy az autójához, ha Eastmen autót bérelt. Az autóban nincs navigáció, ezért győződjön meg arról, hogy telefonja fel legyen töltve, és működjön rajta az internet, hogy a Google Maps vagy a Waze segítségével navigálhasson új otthonába.

Igen. Hollandiában az a szabály, hogy először 8 hetet kell dolgoznia, majd ezt követően kezdi meg a nyugdíjjogosultság felépítését a Stipp Basic terv szerint, 52 ledolgozott hét után pedig a Stipp Plus terv szerint.

A DigiD egy biztonságos bejelentkezési módszer, amely lehetővé teszi önazonosítását az interneten, amikor kormányzati intézményekkel, egészségügyi, oktatási intézményekkel vagy nyugdíjpénztárakkal van dolga. Ingyenesen igényelhető a DigiD alkalmazásban vagy a honlapjukon. Az alkalmazáshoz szüksége lesz a BSN-számára. Sikeres jelentkezést követően 3 munkanapon belül kap egy levelet a lakcímére az aktiváló kóddal.

Igen. Bankszámla nyitásához (online) időpontot kell kérnie a kívánt bankban. Az időbeosztásuk elfoglaltságától függően egyes bankok akkor is nyitnak Önnek számlát, ha nincs időpontja. Csak elsétálhat a legközelebbi fiókhoz, és megkérdezheti, hogy be tudják-e illeszteni az ütemtervükbe. Itt találja a legnépszerűbb holland bankok listáját.

A legtöbb bank megköveteli, hogy hozza magával BSN-jét, érvényes útlevelét vagy személyi igazolványát és a bérleti szerződés másolatát. Koordinációs osztályunk átadja Önnek a bérleti szerződés másolatát. Kérje ezt a help@eastmen.eu címen.

A BSN (hollandul burgerservicenummer) egy állampolgári szolgáltatási szám, amely minden Hollandiában élő személy egyedi regisztrációs száma. A BSN-re bankszámlanyitáskor, egészségbiztosítási és állami juttatások igénylésekor vagy akár telefonelőfizetés vásárlásakor van szükség. A munkáltatójának is szüksége van rá, hogy ki tudja fizetni a fizetését. Enélkül nem kaphat fizetést. Amikor megérkezik Hollandiába, koordinációs osztályunk időpontot kér Önnek a városházán és e-mailben elküld minden részletet. A találkozón való részvétel után megkapja a BSN-jét. Érvényes útlevelet vagy érvényes személyi igazolványt kell magával vinnie (ha Ön EU állampolgár).

Nem, a BSN-szám egy egyedi szám, amelyet csak egyszer adnak meg az életben. Ezért nem lehet törölni, módosítani vagy megújítani.

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

INFO@EASTMEN.NL

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2023 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland