TOP 10 TIPP A PÉNZ MEGTAKARÍTÁSHOZ KÜLFÖLDÖN DOLGOZVA

Nem titok, hogy sokan, akik munkát találnak Hollandiában, azzal a céllal motiválódnak, hogy több pénzt keressenek. Az Európai Unió hivatalos weboldala szerint jelenleg 17 millió uniós polgár él és dolgozik egy másik uniós országban. Ha te is közéjük tartozol, akkor valószínűleg fő célod, hogy magasabb fizetést és nagyobb megtakarításod legyen mint az otthoni országodban.

Azonban könnyű ebbe belebukni, ha nem vagy tudatában azoknak a csapdáknak, amelyek gyorsan kimeríthetik a megkeresett jövedelmedet. Ezért létrehoztunk egy útmutatót, amely segít neked munkát találni és több pénzt megtakarítani, elkerülve a gyakori hibákat.

MEGTAKARÍTÁS UGYANOLYAN FONTOS, MINT A KERESÉS

Benjamin Franklin idézetében az áll, hogy „Egy megtakarított fillér ugyanolyan, mint egy megkeresett fillér.” Egyszerűnek tűnhet, de értékes üzenetet hordoz. Az egyszerű módja annak, hogy növeljük jövedelmünket, hogy csökkentjük kiadásainkat. Emellett más lehetőségeket is felfedezhetünk annak érdekében, hogy ne költsünk túl magas összegeket, és olcsóbb megoldásokat találjunk. Íme, a lista a 10 legjobb tippünkkel a költségek megtakarítására külföldön dolgozva.

Tips on saving money

1. DOLGOZZ MUNKAVÁLLALÁSI ÜGYNÖKSÉGGEL

Amikor állást keresel Hollandiában, két lehetőséged van: közvetlen kapcsolatfelvétel egy vállalattal, vagy ügynökségen keresztül dolgozni. Az Eastmen ügynökség különböző előnyöket nyújt, amelyek segíthetnek költségek, energia és idő megtakarításában. Emellett, ingyenes szállást is biztosítunk, ami jelentősen csökkenti a költségeket.

Lehetőség van arra is, hogy tárgyaljunk egy szerződésről, amelyben az Eastmen részben, vagy teljesen támogatja számodra a VCA, vagy a hegesztési szakvizsgát. Erről később részletesebben beszélünk még.

2. HOZD MAGADDAL A MUNKARUHÁDAT ÉS CIPŐDET

A fémiparban a munkaruhák és a félcipők, amelyekben fémbetét található, szabványos felszerelésnek számítanak. Ha elfelejted, vagy úgy döntesz, hogy nem hozod magaddal ezeket, akkor érkezés után időt és pénzt kell költened arra, hogy beszerezd őket Hollandiában. Néhány cég biztosítja ezeket az eszközöket, és az Eastmen is lehetőséget nyújt arra, hogy ellásson vele. Azonban a saját felszerelésed maximális kényelmet biztosít, miközben pénzt takaríthatsz meg az extra eszközökön.

3. AUTÓ HELYETT KERÉKPÁR

Ha szereted a biciklizést és jó az állóképességed, akkor az autó helyett ingyenes kerékpár használatával pénzt takaríthatsz meg. Cégünk igyekszik a lehető legközelebbi szállást biztosítani a munkahelyedhez. Azonban néhány esetben a legközelebbi elérhető szállás akár 30-40 km-re is lehet. Ilyen helyzetben a biciklizés nem lenne kivitelezhető (hacsak nem vagy visszavonult Tour de France kerékpáros), de alternatívaként szóba jöhet a tömegközlekedés.

4. VÁSÁROLJ OLYAN BOLTOKBAN, AMELYEK KEDVEZMÉNYEKET ÉS AKCIÓKAT KÍNÁLNAK

Lehet, hogy ez egy nyilvánvaló takarékossági tippnek tűnik, de az online kereséssel olyan kiskereskedelmi üzleteket találhatsz, amelyek kedvezményeket kínálnak, és ezáltal pénzt takaríthatsz meg. Így csak a költség felét költheted el, mint amennyit az éttermekben költenél. Keresd az nemzetközileg ismert márkákat és franchise-okat, amelyek ismertek az alacsony áraikról, mint például az Aldi, Lidl és Jumbo.

5. VÁLASZD AZ INGYENES ESEMÉNYEKET A DRÁGÁBB UTAZÁSOK HELYETT

Az otthon maradás, ahelyett hogy elmennél valahova, a legköltséghatékonyabb módszer a pénz megtakarításra, és sokféle módon szórakozhatsz otthon is. A főzés nagyszerű lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy pénzt takaríts meg, miközben hasznos képességet fejlesztesz.

Ha inkább kimennél, egy gyors Google-keresés segíthet felfedezni ingyenes eseményeket a városodban, mint például koncertek, fesztiválok, szabadtéri filmvetítések vagy ingyenes belépési napok a múzeumokban. További információkat ezekről az eseményekről megtalálhatsz az Uitagenda.

6. EGY RÉSZLETES ÖNÉLETRAJZ HOZZÁJÁRULHAT EGY MAGASABB FIZETÉS ELÉRÉSÉHEZ

Egy gyakori módja annak, hogy biztos állást szerezzünk, a személyes ajánlásokon keresztül történik. Gyakran nem szükséges az önéletrajz, és egy gyakorlati készségteszt elegendő a szóbeli ajánlások alapján történő felvételhez. Azonban a külföldi munkavállalás egy összetettebb folyamatot jelent. Ügyfeleink szeretnék áttekinteni a részletes munkatapasztalatot, mielőtt döntenek a felvételről.

Természetesen minél részletesebb az önéletrajz és minél jobban leírod a képességeidet, annál könnyebb meggyőzni a céget, hogy magasabb kezdő fizetést ajánljanak. Sajnos sok jelölt alábecsüli a megfelelő önéletrajz készítésének fontosságát, és ez a szabály vonatkozik minden olyan személyre, aki külföldi munkát keres.

7. EGY RÉSZLETES ÖNÉLETRAJZ UGYANOLYAN FONTOS, MINT A KERESÉS

Az Eastmen kedvező áron kínál autóbérlési lehetőséget a jelöltjeinek, benzinkártyával kiegészítve az üzemanyagköltségeket. Azonban tovább csökkentheted ezeket a költségeket, ha beszélsz egy kollégával, vagy lakótárssal, hogy közös autót használjatok, ha közel dolgoztok egymáshoz. Az autóköltségek felosztásával jelentős összeget spórolhatsz idővel.

8. HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓ A TÚLÓRÁK ÉRDEKÉBEN

Sok ember panaszkodik a toborzóknak, hogy nem kapják meg a lehetőséget a túlórákra, annak ellenére, hogy az a munkakínálat része. A túlórák elérhetősége változhat a munkaszervezet függvényében. Ezért fontos hatékonyan kommunikálni a vezetővel, és jelezni neki, hogy nyitott vagy a túlórákra. Ha ezt nem teszed meg, más személyt választhatnak ki a további munkavégzésre.

9. OKOSAN VÁLASZD KI A SZABADSÁGOD IDEJÉT

A jegyek általában drágábbak a nyaralási időszakokban, amikor mindenki szabadságra megy. Ilyenkor az emberek szeretnének családjukat meglátogatni és időt tölteni barátaikkal. Bár ez nem feltétlenül a legjobb módszer a pénz megtakarítására (senki sem szeretne egyedül lenni húsvétkor például), ha nehéz anyagi helyzetben vagy, akkor a nyaralási szezonon kívüli időszakok kiválasztása jelentős összeget takaríthat meg számodra. A nagy ünnepek közelében vagy alatt a jegyek akár kétszeres vagy háromszoros áron is kaphatók!

10. SZAKMAI OKLEVELEK

Ha hegesztőként, szerelőként vagy villanyszerelőként dolgozol, akkor a szakmai tanúsítványok megszerzése segíthet magasabb fizetéssel járó munkahelyeket szerezni, mivel bizonyítják szakértelmedet egy adott területen. Habár ezeknek a tanúsítványoknak megszerzése növelheti keresési potenciálodat, költségesek is lehetnek. A tanúsítványok ára intézménytől és ipartól függően változhat, néhány száz eurótól néhány ezer euróig terjedhet.

Bizonyos esetekben az Eastmen részleges vagy teljes támogatást nyújt ezekre a tanúsítványokra, de cserébe szerződést kell aláírnod, amely vállalja, hogy bizonyos időtartamig az ügynökség számára dolgozol. Ez a lehetőség az egyik legjobb módja a karriered előmozdításának és magasabb fizetés elérésének.

KÖVETKEZTETÉS

Összefoglalva, külföldön dolgozni kihívást jelenthet, de sokkal könnyebb, ha megbízható társ van melletted. Az Eastmenhez hasonló toborzási ügynökség választása segíthet abban, hogy több pénzt, időt és energiát spórolj meg. Emellett számos kevésbé ismert tipp és trükk is létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy külföldön dolgozva növeld a keresetedet. Az Eastmen mindig kész segíteni az elhivatott szakembereknek a fémiparban, valamint a szállítás/logisztika területén, akik szívesen tanulnak és fejlődnek a saját területükön. Ha közéjük tartozol, jelentkezz most, és biztosítsd be az állásod még ma!

Állást keresel Hollandiában? Nézd meg elérhető állásainkat, és jelentkezz alább.

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

INFO@EASTMEN.NL

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland