GyIK

Gyakran ismételt kérdések

Category

Igen, szabadon bérelhet és lakhat magánházban. A költözés előtt 4 héttel írásban értesítenie kell a koordinációs osztályunkat. Kérjük, küldjön egy e-mailt a help@eastmen.eu címre kérelmével.

Igen, az Eastmennél fontosnak tartjuk, hogy szakembereink életkörülményei megfeleljenek az SNF-tanúsítványunk által megkövetelt elvárásoknak, hogy mindenkinek legyen egy szép szobája, ahol pihenhet és lehet egy kis magánélete.

Házaink teljesen felszereltek, ingyenes Wi-Fi kapcsolattal és mosógéppel rendelkeznek. A konyhában edények, tányérok, poharak és evőeszközök, valamint hűtőszekrény, főzőlap és mikrohullámú sütő található. Egészségügyi okokból saját takarót és lepedőt kell hoznia. Ha úgy gondolja, hogy valami hiányzik a szálláshelyről, kérjük, vegye fel a kapcsolatot koordinátorainkkal a help@eastmen.eu címen.

Minden szállás ésszerű távolságon belül van a munkahelytől. Irányelvünk az, hogy munkavállalóinkat a lehetőségek függvényében a lehető legközelebb helyezzük el a munkahelyükhöz. Hollandia azonban kicsi és túlzsúfolt ország, és nem mindig lehet olyan szállást találni, amely nagyon közel van a munkahelyéhez. A legtöbben, még a hollandok is, napi 30-50 km-t utaznak egy irányba a munkahelyükre. Útjaik, autópályáik és tömegközlekedésük nagyon jók, amely nagyon egyszerűvé és kényelmessé teszi az utazást.

A szálláshelyen élők száma attól függ, hogy mekkora a ház/lakás és hány hálószobája van. A legtöbb szállás 3 vagy 4 hálószobás.

Igen, ha magánszállásra költözik, az Eastmen plusz nettó 20 eurót fizet Önnek munkanaponként, legfeljebb heti 5 naponként.

Ez rövid ideig lehetséges, és hetente 100 euróba kerül. Kérjük, küldje el kérelmét a help@eastmen.eu címre, és koordinátoraink megvizsgálják, hogy lehetséges-e ez.

Sajnos ez nem engedélyezett, mivel a legtöbb háziállatot nem fogadó tulajdonos nem fogad el háziállatokat.

Igen, ha olyan szállást biztosít Önnek az Eastmen, ahol él, a szobája ingyenes.

Sajnos nem áll módunkban és nem is megengedett előre fizetnünk. Amikor Hollandiába érkezik, képesnek kell lennie arra, hogy kifizesse a megélhetési költségeit, amíg meg nem kapja első fizetését.

A tőlünk kapott fizetés részletes leírása holland nyelvű. Ezt a holland törvények írják elő. A fizetési előírásokat azonban lefordítottuk angolra, románra és magyarra. Másolat kéréséhez írjon e-mailt a help@eastmen.eu címre.

Nem, a holland törvények értelmében illegális a fizetését valaki más bankszámlájára utalni.

A béreket (az azt megelőző hétre) hetente csütörtökön folyósítják. Így például a 2. héten megkapja az 1. heti fizetést. Általában egy munkanapot vesz igénybe a befizetések feldolgozása, így másnap már a bankszámláján kell lennie a pénznek. Az Ön által használt banktól és a bank által kínált szolgáltatásoktól függően a tranzakció feldolgozása kicsit tovább tarthat. Ha valami nem stimmel a fizetéssel kapcsolatban, kérjük, kattintson a 'válasz nem található' gombra a csevegés megnyitásához. Kérjük, forduljon bankjához, ha kérdése van azzal kapcsolatban, hogy mennyi ideig tart az átutalás feldolgozása.

A béreket (az azt megelőző hétre) hetente csütörtökön folyósítják. Így például a 2. héten megkapja az 1. heti fizetést. Általában egy munkanapot vesz igénybe a befizetések feldolgozása, így másnap már a bankszámláján kell lennie a pénznek. Az Ön által használt banktól és a bank által kínált szolgáltatásoktól függően a tranzakció feldolgozása kicsit tovább tarthat. Ha valami nem stimmel a fizetéssel kapcsolatban, kérjük, kattintson a 'válasz nem található' gombra a csevegés megnyitásához. Kérjük, forduljon bankjához, ha kérdése van azzal kapcsolatban, hogy mennyi ideig tart az átutalás feldolgozása.

A PAWW egy további társadalmi járulék, amelyet a munkáltató (Eastmen) számlájára vonnak le, hogy biztosítékot nyújtsanak, ha valaki beteg vagy munkanélküli a harmadik évben. Mi levonjuk, de a fizetési papírján vissza is adjuk. Ez azért van, mert láthatónak kell lennie az hatóságoknak és az adóhivatalnak. Az Eastmen ezt az összeget kifizeti a kormánynak.

Ha nem érzi jól magát, a munkanap/műszak kezdete előtt értesítenie kell az Ön cégét (a felettesét) és a koordinációs osztályunkat. Ha jobban érzi magát, és vissza tud menni dolgozni, értesítenie kell a céget és a koordinációs osztályunkat is.

Igen, kérjük, kérje ezt a help@eastmen.eu e-mail címen és e-mailben megkapja.

Természetesen, de ne feledje, hogy miután egy másik egészségbiztosításra vált, csak a következő naptári év elején térhet vissza arra a biztosításra, amelyet az Eastmen nyújt Önnek.

Nem, nem biztosítunk fizikai biztosítási igazolványt. Hollandiában elegendő egy BSN rendelkezésre állása. Nem szükséges bemutatni az orvosnál a biztosítási kártyádat. Azonban ha szeretnél egy digitális kártyát kapni, elküldheted a kérelmedet a help@eastmen.eu címre, és mi kérni fogjuk a biztosítót, hogy szolgáltassák meg nekünk a digitális kártyádat.

Kérjük, küldje el kérését a help@eastmen.eu e-mail címre és említse meg az otthoni biztosítója nevét. A többiről az Eastmen gondoskodik és az űrlapot közvetlenül az Ön egészségbiztosítójának küldik el.

Az A1-et a társadalombiztosítási társaságtól, az SVB-től kell kérni holland nyelven. Az Eastmen, ogy megkönnyítse az Ön dolgát, kikéri az Ön számára. Csak annyit kell tennie, hogy elküldi kérését a help@eastmen.eu címre.

Biztosítása fedezi az összes alapvető dolgot, ami Hollandiában kötelező, plusz 8 fizioterápiás kezelést és sürgősségi fogorvosi ellátást maximum 200 euróig, évente egyszer. További részletek az egészségbiztosítási szerződésben találhatóak, amelyet elküldünk Önnek, ha úgy dönt, hogy az Eastmenen keresztül köt biztosítást.

Ezt nem küldjük automatikusan munkatársainknak, mivel Hollandiában ezt ritkán használják vagy írják elő. Ha azonban szüksége van egy másolatra, elküldheti kérését a help@eastmen.eu címre, és megkérjük a biztosítót, hogy küldjön nekünk egy másolatot.

Igen, jelentkezhetnek magán-egészségbiztosításra Hollandiában. Számos biztosító közül választhatnak. További információkat itt találhatnak.

Az 18 év alatti gyermekek társbiztosítottak lehetnek az Ön biztosításán. Mi kötöttük meg az Ön biztosítását? Küldjön nekünk egy kérést, hogy regisztráljuk a gyerekét/gyerekeit a help@eastmen.eu címen. Csak a regisztráció után lesznek biztosítva. Ha Ön kötött magánbiztosítást, akkor kapcsolatba kell lépnie velük, és kérnie kell, hogy regisztrálják a gyerekét/gyerekeit. A többi családtagnak saját magánbiztosítást kell kötnie.

Mind az Eastmen, mind az ügyfeleink nagyon fontosnak tartják, hogy boldog legyen a munkahelyén. Mielőtt megfontolná a munkahely megváltoztatását, segíthet, ha tudatja a toborzóval, hogy miért szeretne munkahelyet váltani. Ki tudja, talán tudunk változtatni valamit annak érdekében, hogy újra boldog legyen. Ha ez nem lehetséges és még mindig elégedetlen, a toborzója további tájékoztatást tud adni az elérhető állásainkról és lehetőségeinkről.

Igen, ez lehetséges. Erről írásban (e-mailben) kell értesítenie a koordinátorokat a help@eastmen.eu címen, valamint csatolnia kell egy képet az új bankszámlájáról, amelyen az IBAN és az Ön neve szerepel. Ha kedd előtt küldi el az e-mailt, a következő fizetését az új bankszámlájára küldjük.

A szerződést digitálisan kapja meg, miután befejezte a belépési folyamatot, az utolsó lépés a szerződés aláírása. Ez általában még azelőtt megtörténik, hogy Ön Hollandiába érkezik, de az Ön helyzetétől függően előfordulhatnak kivételek.

Nem, nem automatikusan. Az 1. és 2. fázisú szerződések szerint a szerződést bármelyik fél felmondhatja, ezt igazoló dokumentum nélkül. Ha azonban igazolásra van szüksége a szerződése megszűnéséről, kérhet munkaviszony-nyilatkozatot az Eastmennél ledolgozott időszak igazolására. Kérését kérjük, küldje el a help@eastmen.eu címre.

Igen, amikor nyaralni megy, a munkaidő alatt felhalmozott üdülési pénzt a nyaralni töltött napok számával és a felhalmozott összeggel arányosan fizetjük ki.

Évente 25 nap fizetett szabadságra jogosult, ha teljes munkaidőben dolgozik. Azonban először dolgoznia kell és fel kell építenie azokat a napokat, mielőtt szabadnapot vehetne ki.

Amikor éppen nyaraláson vagy távol vagy, és nem használod a szobát, az Eastmen továbbra is fedezi a bérleti költségeket. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy mások számára is elérhetővé tegyük a szobát, akik szállásra szorulnak. Ha tervezed, hogy holmidat a szobában hagyod, amíg távol vagy, és utána visszatérnél ugyanabba a térbe, lehetőséged van átvenni a fizetést a vakációs időszakra. Ez az összeg 100 euró hetente, és biztosítja, hogy a szoba kizárólag a tied maradjon a távolléted alatt. Más lehetőségként, ha úgy döntesz, hogy nem vállalod a bérleti költségeket a vakációs időszakra, kérünk szépen, hogy távolítsd el minden személyes tárgyadat a szobából, és hagyd el a szobát tisztán. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy előkészítsük a teret valaki más számára.

Ez attól függ, hogy melyik cégnél dolgozik. Met kell tudniuk oldani az Ön helyettesítését arra az időszakra, amíg Ön szabadságon van. Mielőtt bármilyen nyaralást megtervez és lefoglalna, beszélje meg terveit felettesével és először kérje a jóváhagyását. Miután megkapta az Ön által alkalmazott cég jóváhagyását, értesítenie kell koordinációs osztályunkat a szabadság idejéről. Kérjük, küldjön egy e-mailt a help@eastmen.eu címre a nevével és a szabadság idejével, és koordinátoraink regisztrálják adatbázisunkban.

Igen. Azonnal elkezdesz nyugdíjjogosultságot szerezni a Stipp Alap terv alapján az első munkanapodtól. 52 munkahét után bekerülsz a Stipp Plusz tervbe.

Igen. Bankszámla nyitásához (online) időpontot kell kérnie a kívánt bankban. Az időbeosztásuk elfoglaltságától függően egyes bankok akkor is nyitnak Önnek számlát, ha nincs időpontja. Csak elsétálhat a legközelebbi fiókhoz, és megkérdezheti, hogy be tudják-e illeszteni az ütemtervükbe. Itt találja a legnépszerűbb holland bankok listáját. A legtöbb bank meg fogja kérni, hogy hozd magaddal a BSN-t és egy érvényes útlevél vagy személyi igazolványt. Ha szükséges, biztosítunk egy "werkgeversverklaring" nevű dokumentumot, amit az help@eastmen.eu e-mail címre küldött üzenetben lehet kérni.

Nem, a BSN-szám egy egyedi szám, amelyet csak egyszer adnak meg az életben. Ezért nem lehet törölni, módosítani vagy megújítani.

A BSN (hollandul burgerservicenummer) egy állampolgári szolgáltatási szám, amely minden Hollandiában élő személy egyedi regisztrációs száma. A BSN-re bankszámlanyitáskor, egészségbiztosítási és állami juttatások igénylésekor vagy akár telefonelőfizetés vásárlásakor van szükség. A munkáltatójának is szüksége van rá, hogy ki tudja fizetni a fizetését. Enélkül nem kaphat fizetést. Amikor megérkezik Hollandiába, koordinációs osztályunk időpontot kér Önnek a városházán és e-mailben elküld minden részletet. A találkozón való részvétel után megkapja a BSN-jét. Érvényes útlevelet vagy érvényes személyi igazolványt kell magával vinnie (ha Ön EU állampolgár).

A DigiD egy biztonságos bejelentkezési módszer, amely lehetővé teszi önazonosítását az interneten, amikor kormányzati intézményekkel, egészségügyi, oktatási intézményekkel vagy nyugdíjpénztárakkal van dolga. Ingyenesen igényelhető a DigiD alkalmazásban vagy a honlapjukon. Az alkalmazáshoz szüksége lesz a BSN-számára. Sikeres jelentkezést követően 3 munkanapon belül kap egy levelet a lakcímére az aktiváló kóddal.

Amikor először érkezik Hollandiába, koordinátoraink várják Önt a repülőtéren vagy a vasút-/buszpályaudvaron. Ök elkísérik Önt a szállásra vagy az autójához, ha Eastmen autót bérelt. Az autóban nincs navigáció, ezért győződjön meg arról, hogy telefonja fel legyen töltve, és működjön rajta az internet, hogy a Google Maps vagy a Waze segítségével navigálhasson új otthonába.

Nem, ha nyaralni megy, magának kell megszerveznie a szállítást. Természetesen megkérheti valamelyik lakótársát, hogy vigye el a repülőtérre/buszpályaudvarra, vagy használja a tömegközlekedést. Nem tudod, hogyan működik a tömegközlekedés? Olvass mindent róla a blogunkban.

Ha Hollandiába érkezik, hozza magával a következő dokumentumokat:

  • érvényes személyi igazolvány (ez lehet az Ön személyi igazolványa, ha Ön az Európai Unió (EU) vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) országának állampolgára, vagy útlevél, ha nem EU- vagy EGT-ország állampolgára. A személyi igazolványnak vagy útlevélnek még legalább 2 hónapig érvényesnek kell lennie a Hollandiába való beutazást követően
  • - egy érvényes bankszámla az Ön nevéva, ahol megkaphatja a fizetését euróban
  • a BSN igazolása, ha már van. Ennek olyan dokumentumnak kell lennie, amelyen szerepel az Ön neve és BSN-száma, például a városházától kapott BSN-igazolás, egy régi fizetési előírás, az adóhatóság dokumentuma (hollandul belastingdienst) vagy az előző munkáltatója éves nyilatkozata Hollandia (hollandul jaaropgave).

Lehetséges, hogy jogosultsága van a családi pótlékra, ha Hollandiában dolgozik vagy él. A SVB weboldalán kell jelentkeznie. További információkat a feltételekről itt olvashat.

A holland AOW nyugdíjra való jogosultsághoz bizonyos számú évig kell Hollandiában élni vagy dolgozni. Ha 50 éves vagy idősebb vagy, akkor a minimális követelmény 10 év. Ha 50 évesnél fiatalabb vagy, akkor legalább 50% -át kell élni vagy dolgozni Hollandiában az időnek 15 éves kor és az AOW nyugdíjkorhatár között. További információkat olvashatsz róla a blogunkban.

Igen, ha egy Eastmen autót bérel, kap egy benzinkártyát, amit ingyen használhat. Ha saját autót vezet, kilométerpótlékot kap a munkahely és otthon közötti útra. Ezt vagy az ügyfél, vagy az Eastmen fizeti, attól függően, hogy a kettő közül melyik a kedvezőbb. Az ügyfél által alkalmazott szabályok ügyféltől függően eltérőek lehetnek. Az Eastmennél 10 kilométer feletti kilométerenként nettó 0,19 eurócent kedvezmény jár kilométerenként, egy útra, maximum 80 kilométerre, ha magánszálláson lakik. Ha Eastmen házban élsz, akkor nincs maximum.

Igen, mindenki bérelhet autót az Eastmentől. Kérjük, küldjön egy e-mailt a facility@eastmen.eu címre további információkért és az autók aktuális elérhetőségéért.

Az Eastmen autót magánutakra használhatja, de csak Hollandiában. Hollandián kívül magáncélra nem használhatja az autót.

Igen, lehetséges. Ezt közöttetek lehet megszervezni.

Ha az otthonod a munkahelyedtől maximum 15 km-re van és inkább bicikliznél, mint autózni, akkor e-mailt küldhetsz a help@eastmen.eu címre, és kérhetsz egy biciklit. A bicikli ingyenesen használható munkába járáshoz, de az elérhetősége függvényében korlátozott lehetőség áll rendelkezésre.

A válasz nem található?

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

INFO@EASTMEN.NL

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland